fredag den 17. august 2012

Sommer snitter med bærkompot

For noget tid siden bagte jeg disse lækre sommer snitter med bærkompot. Snitten er forholdsvis sund, og har en dejlig syrlig smag af bær. Den kan pakkes i en lille beholder og tages med på picnic i det dejlige sommervejr.
Dejen kan godt have lidt svært ved at hænge sammen, men med god omrøring og lidt forsigtighed når man skærer den ud, bliver det en prægtig lille sommer forfriskning. Det bliver ikke sidste gang jeg bager dem :-)

Ingredienser
(ca. 16 snitter)
160 g havregryn
125 g fuldkornshvedemel
125 g farin
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 økologisk citron
100 g smeltet smør
ca. 500 g blandede bær (efter eget valg, jeg brugte jordbær, brombær, hindbær og blåbær)
50 g sukker
2 spsk. majsstivelse

  1. Bland de tørre ingredienser i en skål.
  2. Tilsæt fintrevet citronskal
  3. Smelt smørret og tilsæt det til de tørre ingredienser
  4. Tag ca. 1/3 del af dejen fra, og kom resten i en smurtform. Pres dejen grundigt rundt i formen.
  5. Dejen bages i ovnen i små 15-20 minutter, ved 180 grader.
  6. Rens bærene og kom dem i en gryde.
  7. Rør sukker og majsstivelse i, sammen med to spsk. citronsaft. Kog det hele igennem under grundig omrøring. 
  8. Hæld bærkompotten over den bagte bund. Smulder den resterende 1/3 del dej over bærfyldet, og sæt den tilbage i ovnen.
  9. Den bages nu i omkring 35-45 minutter, indtil den er lækker gylden på toppen. 
  10. Lad kagen køle helt af før den skæres ud i små firkanter. Lige klar til den dejlige picnic kurv.

- Pernille Elise


Ingen kommentarer:

Send en kommentar