søndag den 24. februar 2013

Boller med grahamsmel og gulerod


Så er det igen tid til at blogge lidt. Jeg skulle bage nogle boller til en brunch, og havde forleden fundet en pakke grahamsmel på tilbud, derfor blev det til boller med grahamsmel. :-) Jeg kiggede nogle gamle opskrifter på boller igennem, og fandt en anden opskrift hvor der blev brugt revet gulerødder i. Derfor blev det til boller med grahamsmel og gulerødder. De blev lidt store, så næste gang skal de formes en anelse mindre. Men mums de var gode. 


Ingredienser
(Jeg fik ni store boller ud af denne opskrift)

6 dl lunken vand
50 gram gær
4 tsk. sukker
4 spsk olie
1 tsk salt
300 gram hvedemel
200 gram havregryn
ca. 200 gram revne gulerødder
500 gram grahamsmel

Opoløs gær og sukker i vandet. Tilsæt olie og salt. kom hvedemel og havregryn i og bland godt. Tilsæt gulerødderne og grahamsmelet og bland det hele til en ensartede dej.
Kom hvedemel ud på bordet, og ælt dejen godt igennem. Jo mere der æltes, jo mere luftige bliver bollerne. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et viskestykke i ca. 30 minutter.
Form bollerne og kom dem på en bageplade, lad dem efterhæve igen i ca. 30 minutter, og bag dem derefter ved 180 grader i 15-20 minutter.
Bollerne kan evt pensles med lidt vand, og drysses med havregryn, det gjorde jeg :-)
- Pernille Elise

3 kommentarer:

 1. man kan med fordel udskifte gulerødder med groftvalsede rugherner og grahamsmel med fintvalset rugmel, det har jeg gjort og rugklapperne er fantastisk gode

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder virkelig lækkert. Det må jeg da lige prøve en gang :-)

   Slet
 2. Jeg er igang med at bage bollerne NU. Er spændt på resultatet ;o)

  SvarSlet