fredag den 4. maj 2012

Rabarber trifli



Jeg lavede denne lækre dessert sammen med et par veninder en aften for noget tid siden. Den er dejlig sommerlig, og er perfekt til en hyggelig aften. Det er efterhånden sæson for rabarber, så det er bare med at komme igang :-) 



Til 3 glas.
Ingredienser:

Rabarberkompot:
200-250 g. rabarber
Ca. 100 g sukker
1-2 spsk. vand

Vaniljecreme:
1 blad husblas
50 g. sukker
Saft fra 1 lime
Kornene fra en halv vanilje stang
1 ½ dl yoghurt
1 dl fløde

Marcipanmakroner


Vask rabarberne, skær dem i mindre stykker. Kog rabarberne sammen med sukkeret og vand, til kompot.

Udblød husblas i koldt vand.
Bland sukker, limesaft og vanilje sammen, og varm det op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen. Pres vandet fra husblassen og opløs det i sukkersaften. Rør det godt sammen.
Rør sukkersaften i yoghurten.
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i yoghurten.
Stil vaniljecremen på køl. Gerne natten over, eller minimum et par timer.

Knus marcipanmakronerne og læg dem i bunden af glassene. Fyld rabarberkompot i, og afslut med vaniljecreme på toppen, efter behov. Server straks.








-Pernille Elise

Ingen kommentarer:

Send en kommentar