søndag den 12. august 2012

Fedtfattig kakaois med chokoladestykker

Det er jo sommer, og solen skinner da også en gang i mellem, derfor er det tid til lidt hjemmelavet is. Jeg vil utrolig gerne have en ismaskine, men selvom jeg ikke har en endnu, skal det ikke slå mig ud, man kan sagtens lave lidt hjemmelavet is alligevel :-)
Jeg elsker is, og vil gerne spise det hele tiden hvis jeg kunne, men den går nok ikke helt. Derfor har jeg forsøgt at lave en is med fromage frais og mælk som hoved ingredienser. Et nemt og sundt alternativ til den normalt lidt federe is.
Isen smagte virkelg godt, men bruger man ikke en ismaskine, så skal man huske at rører i den ca. hver halve time så den får den rigtige konsistens.


Ingredienser
ca. 5 dl minimælk
3 pasteuriserede æggeblommer
150 g rørsukker
1/2 vaniljestang
5 spsk kakao
75 g mørkt chokolade - hakket groft
250 g fromage frais
Pynt: blåbær og revet chokolade

Kom mælken i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både vaniljekorn og stængerne ned i gryden. Varm det hele op til kogepunktet.
Kom æggeblommer og rørsukker i en skål, og pisk det luftigt. Fisk vaniljestængerne op og hæld så den lune mælk ned i skålen og pisk godt. Kom hele blandingen tilbage i gryden og varm det forsigtigt op igen, det må dog ikke koge.
Lad blandingen køle af, og bland derefter kakao, den hakkede chokolade og fromage frais i. Rør godt og kom derefter blandingen i en beholder der kan tåle at komme i fryseren. Rør ca. hver halve time til isen har den rette konsistens.

Når isen er frossen servers den med revet chokolade og friske blåbær. Velbekomme.

Husk I kan følge mig på bloglovin :-)

- Pernille Elise


5 kommentarer:

 1. Hvor lang tid går der ca. fra man sætter den i fryseren, til den er færdig? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej AJ.

   Så vidt jeg husker, så lavede jeg isen om formiddagen, og spiste den sent om aftenen. Hvis du vil være på den sikre side, så synes jeg du skal lave den om formissagen, og så gå og rører i den hele dagen(selvfølgelig med mindre du har en ismaskine)og så spise den dagen efter. :-)

   - Pernille Elise

   Slet
  2. Tak for dit svar :-)
   Nu har jeg aldrig prøvet at lave hjemmelavet is før så er lidt i tvivl:
   Når det er man har rørt i den nogle gange og den ligesom har fået den rette is-konsistens, kan man så godt bare sætte den i fryseren og så kan den stå der i flere dage og stadig bevare den konsistens, eller skal den så spises med det samme der? :-)

   Slet
  3. Hej AJ

   Kun glad for at jeg kan hjælpe, og at du ser mine indlæg. :-)

   Altså da jeg lavede den her is, spiste jeg den over tre dage tror jeg. Den var ligeså god den sidste dag, som det første. Så længe du husker at rører i den med jævne mellemrum.
   Jeg ville nok spise den inden der er gået to uger. :-)

   - Pernille Elise

   Slet
  4. Okay det vil jeg prøve :)
   Mange tak for hjælpen - hav en dejlig dag :-)

   Slet