Jeg lavede denne lækre dessert sammen med et par veninder en aften for noget tid siden. Den er dejlig sommerlig, og er perfekt til en hyggelig aften. Det er efterhånden sæson for rabarber, så det er bare med at komme igang :-)
Til 3 glas.
Ingredienser:
Rabarberkompot:
200-250 g. rabarber
Ca. 100 g sukker
1-2 spsk. vand
Vaniljecreme:
1 blad husblas
50 g. sukker
Saft fra 1 lime
Kornene fra en halv vanilje stang
1 ½ dl yoghurt
1 dl fløde
Marcipanmakroner
Vask rabarberne, skær dem i mindre stykker. Kog rabarberne
sammen med sukkeret og vand, til kompot.
Udblød husblas i koldt vand.
Bland sukker, limesaft og vanilje sammen, og varm det op i en
gryde, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen. Pres vandet fra husblassen
og opløs det i sukkersaften. Rør det godt sammen.
Rør sukkersaften i yoghurten.
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i yoghurten.
Stil vaniljecremen på køl. Gerne natten over, eller minimum et
par timer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar