Jeg fandt en opskrift i et blad hvor de havde brugt hytteost i et brød. Det lød rigtig lækkert, og tænkte at det var noget der skulle prøves. Jeg valgte dog at bruge lidt andre ingredienser, såsom havregryn, olie og fuldkorns speltmel i mit brød. Brødet blev virkelig lækkert, let og blødt med både hytteosten og havregryn i.
Ingredienser
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk olie
2 tsk salt
140 g mager hytteost
80 g havregryn
200 g fuldkorns speltmel
Ca. 200 g hvedemel
- Opløs gæret i det lunkne vand.
- Kom salt, olie, hytteost og havregryn i skålen. Rør godt.
- Tilsæt melet, og rør det hele godt sammen indtil dejen bliver smidig og blød.
- Ælt det godt sammen, og stil så dejen til hævning i ca. en time et lunt sted.
- Når dejen har hævet slås den ned, æltes og formes til et brød. Det sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver i små 15 minutter.
- Pensel brødet med lidt vand og bag det så i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar