onsdag den 5. december 2012

Låge nr. 5 - Marcipan bidder


Det er jo jul, og derfor også god grund til at lave en masse lækkerier med marcipan. Disse marcipan bidder, minder om dem man kan købe i butikkerne, og er utrolig simple at lave. Det eneste man skal bruge er blot marcipan, nougat og så evt. konditorfarve. 
Dejlig lille og nem snack her i julen. :-)

Marcipan bidder

Marcipan
Nougat
Konditorfarve 

Marcipanen deles i to stykker. Derefter rulles hvert stykke ud med en kagerulle, jeg lagde et stykke bagepapir imellem kagerullen og marcipanen, derved undgår man at det hænger fast i kagerullen hele tiden. Nougaten skæres i tynde skiver, og fordeles ud på det ene stykke marcipan. Det andet stykke marcipan lægges oven på. 
Vil man lave dem med farvet marcipan imellem, istedet for nougat, blander man blot et par dråber konditorfarve ned i en skål med et stykke marcipan i. Marcipanen og konditorfarven æltes godt sammen, til farven er ensartet i alt marcipanen. Dejen kan nu rulles ud, og lægges mellem to stykker almindeligt marcipan.

Skær nu lange striber ud af det samlede marcipan med nougat og farvede marcipan. Derefter kan man skære dem ud i små firkanter.

Opbevarer man dem i en luft tæt beholder i køleskabet kan de sagtens holde sig i et par dage. :-)- Pernille Elise

Ingen kommentarer:

Send en kommentar