mandag den 8. oktober 2012

Månendens brød - Gulerodsbrud i bradepande


Min venindes mor har engang serveret et gulerodsbrød, som smagte ligeså godt som de gulerodsbrød man kan købe i Sallings bager. Jeg fik selvfølgelig opskriften af hende dengang, og da jeg for nylig fandt den igen, skulle brødet selvfølgelig bages som denne måneds brød. 
Brødet er helt vildt lækkert, det bliver helt blødt og svampet indeni, samtidig med at det får en dejlig sprød skorpe udenpå. Jeg har forsøgt at gøre det lidt mere groft ved at tilsætte forskellige typer af mel. Med opskriften bliver der til et helt bradepande brød, som kan nydes såvel hjemme, som på madpakken :-)

Ingredienser
(Til et stort bradepandebrød)
75 g gær
5 dl vand
2 dl olie
100 g sukker
1 spsk. salt
200 g revne gulerødder
200 g solsikkekerner
Ca. 50 g græskarkerner 
2 æg
1 dl A38
200 g økologisk rugmel
100 g fuldkorns hvedemel
100 g rug kerner
Ca. 800 g hvedemel

  1. Opløs gæret i vandet, i en stor skål. Tilsæt olie, salt og sukker, og rør godt.
  2. Kom de revne gulerødder, solsikkekerner og græskarkerner i.
  3. Tilsæt æg og A38, og rør dette godt sammen.
  4. Kom alt melet i, og rør dejen godt sammen. Dejen skal have en klistret konsistens. Stil dejen til hævning i 1 times tid.
  5. Kom bagepapir i en dyb bradepande (2-3 cm høj), og hæld dejen i. 
  6. Bag brødet i bradepanden i ca. 20 min ved 200 grader. Tag derefter brødet ud og anbring det på en rist, og bag det igen ved ca. 180 grader i små 10 minutter. Dette giver brødet den sprøde skorpe som er rigtig lækker. 
  7. Lad brødet afkøle før servering.


Husk at I kan følge mig på bloglovin ;D
- Pernille Elise

1 kommentar:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet