onsdag den 19. september 2012

Månedens brød - Fladt brød med timian og oliven

I denne måned er brødet et fladt brød med timian og sorte oliven. Jeg har henover sommeren lært at spise oliven, og er faktisk blevet ret vild med dem. Jeg har altid syntes at brød med krydderi og oliven på så utrolig lækre ud, derfor var det på tide selv at bage et. Udover oliven og timian har jeg drysset brødet med havsalt inden det blev bagt, det blev rigtig lækkert. 


Ingredienser
25 g gær
3 dl. lunkent vand
2 spsk. fromage frais
2 tsk. salt
200 g fuldkorns hvedemel
ca. 250 g hvedemel

Sorte oliven, skåret i små skiver
2 spsk. olivenolie
Timian - drysses efter behov
Groft havsalt

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Bland salt, fromage frais samt melet i. Dejen skal være smidig og blød, så hold evt. noget af hvedemelet tilbage. 
  3. Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning i ca. en times tid.
  4. Efter dejen har hævet, æltes den igennem igen, og rulles ud i en firkantet form så den passer til en bageplade. 
  5. Pensel det  flade brød med olivenolien. Kom de små oliven på, og drys med timian og havsalt. 
  6. Bag brødet i ca. 20 minutter ved 180 grader, eller til det ser færdigt ud. Da brødet er fladt må det ikke få for meget ellers bliver det for tørt. 

Jeg serverede brødet med lidt hjemmerørt dip, lavet af fromage frais og frisk persille, purløg, salt og peber. 



- Pernille Elise

2 kommentarer:

  1. Wauw, det brød ser virkelig godt ud!

    Måske vil du kigge forbi min blog?

    www.vivalavanilla.blogspot.dk

    Mange hilsner fra Frederikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak. Dejligt at du følger med.
      Har selv lige tjekket din blog ud - det ser godt ud. Bl.a dine Müslibar. mums. Det er da noget jeg skal prøve.
      Og så kan jeg se du også er på bloglovin - fedt!

      Pernille Elise

      Slet