onsdag den 20. juni 2012

Kartoffelsalat med karry


Sommeren nærmer sig med små skridt, og derfor er det også tid til lidt af det mad, som jeg elsker at spise om sommeren.  Igår grillede min kæreste pølser på grillen, mens jeg stod for tilbehøret. Derfor lavede jeg denne nemme kartoffelsalat med karry, friske asparges, rødløg og purløg.
Kartoffelsalaten kan også serveres med hjemmelavede frikadeller eller et lækkert stykke kød.

Ingredienser
Til 2 personer:
1/2 kg kartofler
6-8 asparges
Et rødløg
Frisk purløg
1 - 2 spsk. Karry (eller mere, afhængigt af hvor stærk man ønsker den)
Salt og peber
2 dl. ymer
2 spsk. fromage frais (creme fraiche kan også bruges).
1 spsk. mayonaise
Rens kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter, de må dog ikke blive helt bløde.

Tag de grønne asparges og knæk enden af. Skær dem i små penne, ca. 1 cm, og hæld kogende vand hen over. Lad dem trække i 5 minutter.

Bland ymer, fromage frais, mayonnaise, karry, finthakket rødløg, finthakkede purløg, samt salt og peber i en skål. Hæld vandet fra de grønne asparges, og bland dem i.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af.

Bland kartoflerne, og vend dem i ymer blandingen. Lad kartoffelsalaten stå på køl en times tid inden servering.



- Pernille Elise

Ingen kommentarer:

Send en kommentar