lørdag den 31. marts 2012

Påske cupcakes



Nu nærmer påsken sig, og derfor er det oplagt at kaste sig ud i lækre hjemmelavede påske cupcakes. Jeg lavede disse påske cupcakes som en værts gave til en påske frokost jeg skulle til. De er gode til en kop kaffe eller the i et godt selskab. 

Ingredienser:
Til 12 stk.
115 g blødgjort smør, eller blød plantemargarine til bagning
115 g sukker
2 æg, pisket let sammen
85 g mel
3/4 tsk. bagepulver
25 g kakaopulver
Topping:
85 g blødgjort smør
175 g flormelis
1 spsk. mælk
2-3 dråber vaniljeessens
små kulørte æg til pynt
Forvarm ovnen til 180 grader. Anbring 12 papirbageforme på en bageplade. Hvis der ikke bruges silicone forme, anbringes der 12 dobbelt papirforme på bagepladen.
Kom smør og sukker i en skål, og pisk det til det er luftigt og cremet. Tilsæt de let pisket æg lidt ad gangen, mens der piskes godt. Sigt mel, bagepulver og kakaopulver i og vend det i blandingen med en metalske. Fordel dejen i formene.
Bag kagerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller til de er pænt hævede og virker faste, når man trykker på dem.
Kagerne sættes til afkøling.
Topping:
Kom smørret til smørcremetoppingen i en skål og pisk det til det er cremet. Sigt flormelisen i og pisk til blandingen har en cremet konsistens. Pisk mælk og vaniljeessens i.
Fordel toppingen på kagerne med en sprøjtepose, og anbring æggene ovenpå som pynt.
-Pernille Elise

4 kommentarer:

  1. MUMS de ser gode ud :D Kan rigtig godt lide æggene på toppen!
    / Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de er simpelthen så gode :) Og ja æggene er flot pynt, og passer jo lige til påske.
      - Pernille Elise

      Slet
  2. Hvordan fungerer de til kaffe eller the i et dårligt selskab?

    SvarSlet
    Svar
    1. Thule, Thule, Thule. Jeg servere jo ikke sådan nogle gode kager i dårligt selskab vel. :-)

      Slet