torsdag den 28. juni 2012

Blåbær muffins med branflakes

Jeg vil gerne lave nogle flere kager uden fedtstof og har længe kigget på denne opskrift med det sunde alternativ til blåbær muffins. I dejen skal der bruges fiber flakes, og da jeg fandt nogle økologiske branflakes fra levevis i føtex, besluttede jeg mig for endelig at bage disse blåbær muffins. Min kæreste havde forleden dag fødselsdag, og han ville gerne have noget kage med på arbejdet, derfor faldt valget  på disse lækre muffins med blåbær, samt nogle muffins med hvid chokolade og hindbær. (De kommer selvfølgelig også på bloggen :-D)


tirsdag den 26. juni 2012

Fødselsdags lagkage

Min kæreste havde fødselsdag igår, og jeg havde derfor lovet ham at lave en fødselsdags lagkage. Han elsker hindbær og makroner, så det lovede jeg kagen nok skulle indeholde. I hans familie er det en tradition, at der er chokolade kringler på lagkagerne, så dem skulle han selvfølgelig ikke snydes for.
Jeg har altid godt kunne tænke mig, at bage mine egene lagkagebunde, så nu skulle det prøves af. Istedet for en tre lags lagkage, valgte jeg at lave to bunde som var lidt tykkere, og dermed kun et lag skum i midten. Lagkagebundene er rimelig simple, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem. Måske skal der eksperimenteres med chokolade lagkagebunde næste gang :-)


søndag den 24. juni 2012

Vaniljecreme med blendede blåbær og karameliserede sesam krymmel


Jeg sad og kiggede i Karolines kogebog, og faldt over en opskrift på noget karameliserede sesam krymmel, som jeg bare måtte prøve at lave. Jeg har før lavet en rabarber trifli her på bloggen, og jeg elsker den vanilje creme jeg havde lavet hertil. Derfor ville jeg prøve at lave en slags trifli med det her sesam karamel krymmel, vaniljecremen og blendede blåbær.
Man skal ikke have for meget af den karameliserede sesam krymmel før det bliver for sødt. 
Jeg fik lavet en god potion af det, og der kunne sagtens bliv nok til fire små glas ud fra opskriften.


onsdag den 20. juni 2012

Kartoffelsalat med karry


Sommeren nærmer sig med små skridt, og derfor er det også tid til lidt af det mad, som jeg elsker at spise om sommeren.  Igår grillede min kæreste pølser på grillen, mens jeg stod for tilbehøret. Derfor lavede jeg denne nemme kartoffelsalat med karry, friske asparges, rødløg og purløg.
Kartoffelsalaten kan også serveres med hjemmelavede frikadeller eller et lækkert stykke kød.

søndag den 17. juni 2012

Smoothie med kiwi og mango



Jeg havde virkelig lyst til noget forfriskende i går aftes. En smoothie er let at lave, og derfor blev det til denne smoothie med mango, kiwi, lidt appelsin, vaniljesukker og mælk.

torsdag den 14. juni 2012

Sommerdrik med jordbær, appelsin og pærer



Jeg er ved at eksperimentere lidt med nogle forskellige juice. Derfor vil der komme et par forskellige "sommerdrikke" på bloggen i den løbende tid. De er ganske enkle at lave, og er en dejlig forfriskning. Denne drik kan bruges til brunch, eftermiddag eller kan hældes i en flaske og tages med på stranden. 
Og det bedste ved det hele, den er nem at kaste sig over :-)

mandag den 11. juni 2012

Fødselsdag hos min veninde Marie


Her i weekenden var jeg til fødselsdag hos min veninde Marie, og vi fik noget virkelig lækkert mad. I stedet for både at servere en forret og en hovedret til de i alt 14 mennesker vi var, så havde hun lavede en samlet forret og hovedret i en. Der var massere af mad, så det kunne ikke være bedre. Og til sidst sluttede vi af med en lækker dessert og frisk frugt.
Her er lidt stemningsbilleder af den dejlige mad :-)

fredag den 8. juni 2012

Æggekage med bacon og spinat



Jeg havde en rest porre, squash, æg og bacon tilbage. Jeg valgte derfor at lave en æggekage. Det eneste jeg skulle købe var lidt frisk spinat og en mozzarella. Ellers var det lige til. Jeg havde en god dyb pande, så var der plads til lidt flere grøntsager. Sætter man panden over svag varme, kan æggekagen sagtens stå og passe sig selv indtil den er færdig. Hvis man har et låg til sin pande bliver æggekagen bedst. Man kan også sætte panden ind i ovnen hvis man ikke har meget tid.


mandag den 4. juni 2012

Banankage med chokolade og nødder



Jeg elsker banankage, og i sær den fra Karolines køkken. Jeg har dog ændret lidt på opskriften, så den får lige præcis den smag og konsistens som jeg foretrækker. Måden kagen er pyntet på, har jeg fået inspiration til af min mor, hvilket gav kagen et virkelig flot resultat. 
Da jeg i weekenden skulle på strategi seminar med mit arbejde, havde jeg fået til opgave at bage en kage. Jeg valgte derfor denne lækre banan kage. Jeg har bagt den et par gange, og den har altid været en succes :-)